Comit├ę Landgoed de Oude Tempel heeft op vrijdag 29 mei wethouders en raadsleden van de gemeente Soest uitgenodigd voor een ontspannende wandeling door het prachtige Oude Tempelbos.
Velen van hen waren er nog nooit geweest.
En toch moet er binnenkort gestemd worden over de plannen.
Er werd genoten van de rust en ontspanning en de prachtige beukenlanen.
Uit de lezing leerden wij dat dit stuk bos binnen de gemeentegrenzen het oudste stuk cultuurlandschap is met een dergelijke oude lanen structuur. Op de door Bart Smit getoonde militaire kaarten van 1850 staat het bos bijna op de cm precies ingetekend als het nu is. Via een app konden de bezoekers de militaire kaart gebruiken als navigatie voor hun wandeling. Na afloop van de wandeling kon het bezoek genieten van een drankje onder het verkoelende bladerdak van het ons prachtige bos.